","author":"

K2UNG

Vad vill du göra på din fritid? Har du drömmar som du vill förverkliga? Är du nyfiken på att testa nya grejer? Nu har du din chans!

K²UNG är ett projekt som riktar sig till dig mellan 12 och 16 år. Vi som jobbar med projektet är anställda på förvaltningen för Kultur & Fritid och Kulturskolan. Vår uppgift är att ta reda på vad just du vill göra och hur du vill göra det. Vi finns till för att förverkliga dina drömmar och även visa dig vad man kan göra. 

Musikstudio

Onsdagar klockan 15.30–19.30, Galaxen i Onsala.
Torsdagar klockan 14–20, Fyren i Kungsbacka.

Vill du testa hur man gör musik i en studio? Du kan boka in dig och dina kompisar för egen tid under handledning i studion. I studion på Galaxen finns sångmick, musikprogrammet Logic, ett Nord-piano, gitarr, elbas, trummor och en DJ-bänk. 

Studion på Fyren är fullt utrustad och lämpar sig väl för både mindre och större musikprojekt. Under handledning på torsdagar kan du lära dig hur studion fungerar och när du blir självständig kan du få tillgång till studion även på helger.

Sms:a för att boka tid till 0700-87 87 39 eller via vår instagramchat @hejk2ung. 

Kontakt
Amalia Beauregard Camp amalia.beauregard-camp@kungsbacka.se

Skaparverkstad

Tisdagar klockan 14–20, Galaxen i Onsala.
Torsdagar klockan 14–20, Fyren i Kungsbacka.

Vill du testa på slöjd och hantverk? På tisdagseftermiddagar på Galaxen i Onsala träffas vi och testar på olika material, tekniker och uttryck! Kanske är broderi din grej? Eller varför inte tälja, göra vackra presentförpackningar eller binda egna anteckningshäften? Tillsammans utforskar vi hantverket och skapar tillsammans.

Du behöver inga förkunskaper eller material, allt finns på plats. Har du ett eget projekt du behöver handledning i går det utmärkt att ta med sig till träffen. På vår instagram @hejk2ung kan du se dagens aktivitet!

Kontakt
Emma Andersson, emma.andersson2@kungsbacka.se

Spelverkstad

Onsdagar klockan 18–20, Elektronen i Kungsbacka.
Torsdagar klockan 14–20, Fyren i Kungsbacka.

Vill du lära dig att göra spel tillsammans med andra ungdomar? Vill du ta reda på hur spel utvecklas som kulturform? Det kan handla om att programmera spel, bygga arkadmaskiner, diskutera spel utifrån ett tema eller använda spelens inbyggda verktyg för att skapa gemensamma projekt. Kom till vår spelverkstad och häng med på en kreativ resa in i spelkulturen! 

Kontakt
Mikael ‘Kjell’ Jonsson, mikael.jonsson@kungsbacka.se


Projektets utveckling

Under våren 2018 besökte vi skolor i Kungsbacka och anordnade en mängd olika prova-på-tillfällen. Det arbetet ledde till att vi under hösten 2018 driver tre olika projekt: musikstudio, skaparverkstad och spelverkstad.

 

Kontakta gärna 
Har du tankar och idéer om vad du skulle vilja göra? Kontakta oss på kulturochfritid.ung@kungsbacka.se

Följ oss på instagram!
@hejK2ung