","author":" ","author":" ","author":" ","author":" ","author":" ","author":" ","author":" ","author":" ","author":"

Ny gymnastik- och parkourhall invigd – ungas förslag blev verklighet

Nu finns en ny gymnastik- och parkourhall i Kungsbacka. Hallen har kommit till tack vare ett förslag från unga gymnaster till kommunens inflytandeforum för unga, Barbrobetalar.

Förslaget röstades fram av ungdomarna och gick vidare till ett rådslag med politikerna som gav ett positiv besked. Hallen skulle byggas och inrymma ytor för både gymnastik och parkour. Nu är hallen färdig och invigdes 27 januari. Hallen ska heta Energihallen och ligger på Energigatan 23.

Under invigningen klipptes bandet av Peter Söderberg, ordförande i nämnden för Fritid & Folkhälsa och Cassandra Börjesson, gymnast i gymnastikföreningen Tempo.

– Jag är så glad över att få stå här i vår nya gymnastikhall. Mitt brev till Barbrobetalar blev verklighet. Tack Kungsbackas politiker för at ni lyssnar på oss ungdomar, säger Cassandra i sitt tal vid invigningen.

Hallen är efterlängtad bland Kungsbackas gymnaster och parkourutövare och är resultatet av ett samarbete mellan Kungsbacka kommun och föreningarna Tölö Gymnastikförening, gymnastikföreningen Tempo och parkourföreningen Free Running Sweden.

Hallen används redan nu för föreningarnas träning och inrymmer särskilda ytor för parkour, truppgymnastik och artistisk gymnastik.

– Nu får vi en alldeles egen hall och slipper släpa tung utrustning. Det här betyder jättemycket för gymnastiken i Kungsbacka, säger Gunilla Madsen, ordförande i Tölö Gymnastikförening.

Vill du lämna förslag till Barbrobetalar?

Är du mellan 14 och 20 år? Har du ett förslag på något du vill förändra i Kungsbacka? Då har du chansen att lämna ditt förslag under Barbrobetalars förslagskampanj som genomförs nästa gång 19 februari-18 mars.

Här kan du läsa mer om Barbrobetalar