","author":"

Dags för rådslag med politiker

29 november är det dags för Barbrobetalar-rådslag. Då ska de förslag som fått flest röster under Barbrobetalar-kampanjen diskuteras med politiker.

Det kom in 137 förslag från ungdomar i höstens Barbrobetalar-kampanj. Under en månads tid kunde ungdomar i åldern 14-20 år lämna förslag på förbättringar i kommunen och rösta på förslagen som kommit in.

Här är de förslag som fått flest röster och som ska diskuteras på rådslaget:

1. Busskort till alla ungdomar

2. Gratis buss/tåg-kort

3. Busskort klockan 7-22 (flera kommuner)

4. Täckande tak över Åsa Gårdsskolas mopedparkering

5. Stolar och maten bör förbättras (Kapareskolan)

6. Chromebook i stället för iPad i skolan

Kollektivtrafik viktigaste frågan

Kollektivtrafiksfrågor brukar vara dominerande bland de förslag som lämnas i Barbrobetalar-kampanjerna som genomförs varje termin och det gäller även i höst. Därför blir det en dialog om kollektivtrafik under rådslaget.

– Kollektivtrafik är en viktig fråga för ungdomar, eftersom det handlar om deras möjligheter att enkelt kunna röra sig till och från skolan och till och från fritidsaktiviteter. I samråd med Kungsbacka ungdomsråd bestämde vi därför att bjuda in till en mer allmän diskussion om det, säger Nedim Kirlic, utvecklare på Kultur & Fritid och ansvarig för Barbrobetalar.

Skolmaten är också ett ämne som ofta kommer upp bland förslagen och även kring skolmaten ska det bli en dialog.

Rådslaget äger rum 29 november klockan 18 på Kulturhuset Fyren i Kungsbacka.

Alla som lämnat förslag kommer att få ett svar. Samtliga förslag som kommit in under kampanjen finns på barbrobetalar.se

Här kan du läsa mer om Barbrobetalar

Kontakta gärna